Autodesk har fået nyt logo - her er logoets historie

Den 8 september i år annoncerede Autodesk nyt logo og ny designlinje. Det er sket en hel del gange på de 39 år, der er gået siden Autodesk lancerede første udgave af AutoCAD. Vi er i det nostalgiske humør, og har været i gemmerne, hvor vi blandt andet har fundet gammelt software og uddaterede manualer. Kom med en tur ned af Mindernes Allé!

Det nye logo

Men lad os starte med det nye logo. Ved første øjekast er man ikke i tvivl om afsenderen, og der er stadig tale om en let afkodeligt logotype med versaler. Den officielle Autodesk-skrifttype er stadig Artifakt, så udover en federe skrift som fungerer bedre i helt små opløsninger, er der umiddelbart ingen ændringer dér.

image

Til gengæld er logoet nu helt monokromt, renset for gradienter, og har fået et opdateret ikon for tredje gang i Autodesks levetid. Det nye ikon har klar reference til den tidligere udgave, og forestiller stadig noget, som minder om en kompleks, tredimensionel mekanisk del.

A-formen, som ellers altid har kendetegnet Audodesks logoer, er nu knap så tydelig.

De gode gamle dage...

Og find så de nostalgiske briller frem og dyrk engang alle de gamle manualer, softwarebokse, digitizer-skabeloner med videre.

De står skam stadig på hylden her hos os, men Cadskolen har jo altså også været med helt fra starten.

Autodesk logoet gennem 39 år

Herunder ses Autodeks seks logoer, som de har udviklet sig siden starten i 1982. Læs mere om den nye grafiske linje på Autodesks Brand Hub, som du finder på https://brand.autodesk.com/ .

image

Ændrer logoerne for Revit, AutoCAD og Inventor sig også?

Der er endnu ingen ændringer i logo og grafisk linje for de enkelte softwareprodukter. Revit, AutoCAD, Inventor, 3ds Max, Maya med flere ser stadig ud som de plejer – men det er jo nok ikke helt usandsynligt, at der også kommer til at ske noget dér.