AI-baseret rendering: Introduktion til Veras fra EvolveLABs AI-baserede renderingsværktøjer har nu også fundet vej til arkitekturens verden. Programmet Veras er netop sådan et værktøj. Her får du en kort introduktion.

Kunstig intelligens (AI) er et af de helt store samtaleemner i øjeblikket. En af de primære betydninger i forhold til AI ligger i evnen til at automatisere komplekse opgaver. Det frigør menneskelig kapacitet til mere kreative og strategiske opgaver.

AI har nu også fundet vej til arkitekturens verden. Som et nyskabende renderingsværktøj, kan software som Veras, måske blive et afgørende redskab for at skabe realistiske og imponerende visualiseringer.

AI-baserede renderingsværktøjer giver designere og arkitekter mulighed for at skabe livagtige billeder og animationer af bygninger og rum ved at simulere lys, skygger og materialer på en avanceret måde.

Programmet Veras, udarbejdet af EvolveLAB, er netop sådan et værktøj. Ved at indskrive forskellige emneord i en promt, kan Veras AI hurtigt generere imponerende renderinger og tilpasse sig specifikke designbehov.

Det accelererer designprocessen, og giver mulighed for hurtigere iterationer.

En anden fordel ved AI-rendering er evnen til at forudsige, hvordan ændringer i designet vil påvirke det endelige resultat. Dermed får designere mulighed for at eksperimentere mere frit og hurtigt justere deres visioner.

Samlet set gør AI som renderingsværktøj, designprocessen mere effektiv, kreativ og tilgængelig. Resultatet er mere imponerende og realistiske visualiseringer af arkitektoniske projekter.

Jeg vil mene, at AI som renderingsværktøj i designprocessen, er ret smart. Dog lidt mere begrænset når man kommer til de senere stadier i processen. Det kan nemlig være svært, at målrette specifikke materialer til overflader, specifikke former med videre. I forhold til den type opgaver virker brugen af AI nærmest en smule tilfældigt.

Veras kan hentes som en fin prøveversion, hvor du selv har mulighed for at teste det af.

Brug for hjælp med Revit? Kontakt os og hør om dine muligheder!